De tentoonstelling

Dimitri Pichelle : kunst is een speeltuin


Van 3 september tot 9 october 2022 stelt het Durbuy History & Art museum u de werken van Dimitri Pichelle voor, onder het thema : “kunst is een speeltuin”.

“Kunst is een speeltuin” toont een dertigtal werken van beeldend kunstenaar Dimitri Pichelle. Werken die nauw aansluiten bij de permanente collectie van het museum, die gewijd is aan de aquarellist Marcel Lucas en de abstracte schilder André Sprumont. U gaat ook het jonge talent van deze tentoonstelling ontdekken: François Lurquin, 25 jaar, uit Luik.

De beelden van Dimitri Pichelle die in het DHAM worden gepresenteerd zijn overwegend recente figuratieve werken. Elk van hen brengt een boodschap over en wil de toeschouwer uitdagen als getuige van onze tijd. Als dragers van een krachtige boodschap hebben zij onder meer de plaats van de kunstenaar in de samenleving en de vrijheid van meningsuiting als onderwerp.

Parallel met de tentoongestelde werken zal het DHAM het ontstaansproces van de werken van Dimitri Pichelle tonen aan de hand van schetsen, kleine beelden nog in uitvoering, foto’s van werken in uitvoering (stap voor stap), grondstoffen (gerecycleerde onderdelen), verschillende videofragmenten…

François Lurquin : het jonge talent van de tentoonstelling


Vind ons

Rue Comte Théodule d’Ursel, 21
6940 Durbuy
0032 (0)86 43 47 95
dham@durbuy.be

Ontdek de regio

Abonneer u op de nieuwsbrief

Onze supporters