De tentoonstelling

Art’denne


De Ardennen, een land dat verrast en betovert.

“Art’denne”, de nieuwe tentoonstelling van het Museum voor Geschiedenis en Kunst van Durbuy, dompelt u onder in het hart van dit uitgestrekte natuurmassief en laat u kennismaken met enkele van de kenmerken die dit grensoverschrijdende gebied uniek maken in Europa.

De Ardennen, een land van legenden met Keltische invloeden, maar vooral getekend door wereldconflicten, worden bewoond door vrouwen en mannen met een sterk karakter. Een karakter gesmeed door het woud, het klimaat en de harde labeur om de aarde te bewerken. De Ardennen verspreiden zich over drie landen: België, Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg. Landen met elk hun eigenheid maar toch met gelijkaardige culturen.

De kenmerken ervan hebben kunstenaars uit heden en verleden geïnspireerd. Fernand Léger, Arthur Rimbaud, Paul Verlaine, Milo Dardenne, Albert Raty, André Bosmans, Marcel Lucas, Louis Loncin, zullen u begeleiden in uw ontdekkingstocht door de Ardennen
.
20 andere hedendaagse kunstenaars zullen hun “Art’denne” voorstellen. Deze werken weerspiegelen hun hedendaagse visie op de Ardennen. Als bezoeker speelt u een centrale rol in deze tentoonstelling: U mag zelf uw favoriete werken aanduiden.

Wij danken onze partners die ons in staat hebben gesteld al deze werken te presenteren: het “Musée de la Grande Ardenne” te Bastogne, het “Musée Arthur-Rimbaud” te Charleville-Mézières en de “Fondation Chaidron-Guisset” in Vresse-sur-Semois.

Rest ons u een aangename reis te wensen langs de paden van de “Jardin d’hiver” van het DHAM en een prachtige ontdekking van de Ardennen en haar kunstenaars.

Onze partners

Le Mont-des-Pins / Bed&Breakfast “Cent-trente” / “Garcia-Desshacht” exclusive pen /Ferme de Petit-Bomal / Visit Ardenne


Vind ons

Rue Comte Théodule d’Ursel, 21
6940 Durbuy
0032 (0)86 43 47 95
dham@durbuy.be

Ontdek de regio

Abonneer u op de nieuwsbrief

Onze supporters